En guide til kommende England-studenter!

Jeg får flere spørsmål i uken som har med flytting til London / England å gjøre, så da jeg fikk spørsmål om jeg ikke bare kan skrive et innlegg med litt tips i forhold til forberedelser til flytting, viste det seg at dette var en kjempegod idè! Så slipper jeg å svare på det samme flere ganger via mail, hihi. Så her kommer en liten guide til alle dere der ute som skal flytte til utlandet (helst England / London, da) enten nå i høst eller senere i fremtiden. Husk at dette innlegget kun er basert på mine egne efaringer, så noen andre hadde kanskje hatt andre tips å komme med. Uansett, jeg håper dere liker det og får svar på det dere lurer på! Skolen, papirer osv. 

Mitt aller første tips er å være tidlig ute med alt! Det er litt sent å tipse om det nå til dere som flytter allerede til høsten, men til dere som enda ikke har søkt; vær tidlig ute med absolutt alt fra søknad til universitetet til søknad til Lånekassen! Det første og viktigste å få i orden, er pengene fra Lånekassen. Søk dit så tidlig som mulig, for som student i utlandet får du pengene på konto så fort søknaden din er godkjent og du har signert gjeldsbrevet. Akkurat i år er de veldig trege, for jeg søkte for nesten to måneder siden og har ikke fått svar ennå..

Neste tips er å melde seg inn i ANSA, som er norske studenters forening i utlandet. Alle må ha studentforsikring, og jeg har min via nettopp ANSA. Den er skreddersydd for oss studenter i utlandet, og så vidt jeg vet er det den billigste på markedet akkurat nå. Du burde også sjekke godt opp at den dekker alt du trenger, jeg for eksempel har kjøpt tilleggsdekning av iPhone fordi det ikke er inkludert. Så nå har jeg forsikring dersom iPhonen min skulle bli stjålet igjen, hehe. Dersom du er interessert i å sjekke med andre forsikringsselskaper kan du jo gjøre det før du bestemmer deg helt. 

Sett deg gjerne også inn i alt fra telefonabonnement til legekontor og tv / internettoperatør (dersom du skal bo i leilighet). Jeg har mobilabonnement fra Talkmobile, men for å være helt ærlig vil jeg ikke anbefale det videre. Det er to års bindingstid, så jeg må dessverre ha det i hele år også, men etter det blir jeg nok å bytte. Giffgaff skal visstnok være veldig bra, men andre operatører verdt å sjekke ut er O2, T-Mobile, Three (3) og Orange. Sjekk også ut tv / internett i samme slengen; vi har begge deler i èn og samme pakke fra Virgin Media, som vi betaler ca 40 pund for i måneden. Ikke verst når man deler det på fire! Angående lege, har mange universiteter egne legekontorer de samarbeider med, men det kan være lurt å sjekke på forhånd. 

Bolig

Som dere kanskje vet, så liker jeg å være tidlig ute med ting. Derfor vil jeg anbefale å sjekke ut boområder så fort som mulig! Finn ut hvilket område skolen din ligger i, og hvor det er vanlig at studentene bor i forhold til skolen. De aller flest (alle?) universiteter i England har halls of recidence som man kan bo på, men som dere vet har jeg bodd i egen leilighet i stede. Sjekk ut halls på din aktuelle skole og bestem deg for om du vil bo der eller i privat leilighet. Sjekk også ut priser og hva du burde regne med å betale, så du ikke får bakoversveis av prisene. Rightmove er en helt genial side dersom du ser etter leilighet, og det er her vi fant begge våre. Pakking

Det vanskeligste er kanskje å pakke når man skal flytte hjemmefra. Mitt første tips er å rydde gjennom skapet før du begynner på pakkingen! Fjern klær du aldri bruker; gi de bort til Fretex feks. Deretter tenker du over hvilke klær du kommer til å bruke mest, og for all del ikke pakk med deg for mye. Det kommer til å bli MYE shopping, enten du er klar over det nå eller ei ;-) Husk også på at du skal hjem til jul og påske, så å ta med seg sommerklær er ikke nødvendig. Det blir surt og kaldt i England også, selv om det ikke kommer så veldig mye snø. Pakk med boblejakke, jeg trengte absolutt min! 

Til slutt vil jeg bare si at London er en helt fantastisk by å studere i, og jeg anbefaler den til alle som har mulighet til å gjøre det. Jeg er så utrolig glad i London, og angrer ikke et sekund på at jeg flyttet dit! Jeg har faktisk aldri hatt det bedre. ♥

Lurer du på noe mer? Still spørsmål i kommentarfeltet, så svarer jeg gjerne! 

Legg til en kommentar


emilie nordtun eide

11.08.2013 kl.22:00

Smart innlegg! :)

marte

11.08.2013 kl.22:10

her var det faktisk et par tips jeg ikke har hørt før også - takk! :)

Christina i London!

11.08.2013 kl.22:13

marte: å så bra! Kjempebra at jeg kan være til hjelp :)

Ingrid

11.08.2013 kl.22:18

Ååh, tusen takk for nyttige tips! Skal virkelig sjekke ut ANSAs forsikringer:)) Sliter litt med lånekassen jeg og, synes behandlingstiden er så lang! Også fikk jeg plutselig kontrabeskjed fra universitetet mitt i England om at de ikke var helt sikre på hvor mye jeg skulle betale i skolepenger likevel, og daa ble jeg litt irritert. Haha, typisk:)

PS, får fortsatt beskjed om at "kommentaren ikke kan være tom, ææh.

Christina i London!

11.08.2013 kl.22:24

Ingrid: åh så dumt! Styr med Lånekassen altså.. Uff takk for at du sier ifra. Jeg har satt noen på saken, så forhåpentligvis er det fikset snart! :)

11.08.2013 kl.23:21

Å så utrolig heldig, London er en utrolig herlig by, har vært der to ganger, og komemr nok til å flytte ditt en tid i fremtiden <3..

Håper du for et år med masse morro og lærerikt.. får så lyst til å dra ditt og gå på skole der selv.. x,x :)

infinityandbeyond.blogg.no

Thea

11.08.2013 kl.23:55

test kommentar :)

Christina i London!

11.08.2013 kl.23:55

Anonym: London er helt super :) Har allerede bodd ett år der, og skal bo der i minst tre til, så det blir mer enn ett år ;-)

Marte

12.08.2013 kl.01:11

Takk for fint innlegg og mange nyttige tips :) Det kommer godt med da jeg flytter til London denne høsten for å studere!

Titti

12.08.2013 kl.11:32

For et bra innlegg Christina! :D Har ikke planer om å flytte til London med det første, men dersom jeg skal det en gang i fremtiden skal jeg absolutt huske denne guiden:)

Christina i London!

12.08.2013 kl.11:35

Titti: så bra, tusen takk :D godt å høre at innlegget er hjelpsomt!

Marlene

12.08.2013 kl.21:13

Gode tips! :-)

Ane

14.08.2013 kl.20:54

Supre tips som alltid :-) Jeg må ta både buss og tog til og fra skolen, i forhold til kort, betaling osv, vet du noe om det? Hva det koster, eventuelt hvordan man kan fp tak i det?

Christina i London!

14.08.2013 kl.21:05

Ane: Kjøp oyster card! Det er billigst :) se eventuelt på mulighetene for student oyster card. Skal du ta undergrunnen? Mnd kort er dyrt, men skal du det HVER dag så lønner det seg nok :)

anonym

15.08.2013 kl.19:23

Masse nyttige tips, jeg flytter selv til London til høsten og skal absolutt sjekke ut ANSA før jeg drar:) Det jeg har lurt mye på er dette med oyster card. Har vært litt rundt på nettet og sett, men blir egentlig bare enda mer forvirret. Jeg vil ha et kort som fungerer på tuben og buss og jeg vil betale på forhånd og ikke "as I go" som de skriver over alt. Har du noe tips? :)

Christina i London!

15.08.2013 kl.19:36

anonym: oyster card brukes overalt, og du fyller på feks 10 pund. Så trekkes det penger hver gang du bruker det :) som et kontantkort, på en måte! Det er det de kaller pay as you go. Du kan også kjøpe månedskort, men med mindre du bruker kollektivtransport flere ganger daglig lønner det seg nok ikke. Det er veldig dyrt! Du kan også kjøpe bare busskort, og bruke "vanlig" oyster card på undergrunnen :) Lykke til i London!

Ida

16.08.2013 kl.23:23

Veldig fin leilighet - hvilket område anbefaler du å bo i? Er på leilighetsjakt selv nemlig:)

Christina i London!

16.08.2013 kl.23:31

Ida: spørs hvilken skole du skal gå på? Jeg bor i Hendon fordi det er der skolen ligger, rett og slett :) men det er et veldig fint område, så jeg er veldig fornøyd med å bo der. Anbefales til alle som skal gå på Middlesex :)

May Lene

22.05.2014 kl.21:21

Så glad jeg er for at jeg fant dette innlegget! Må bare si at du og bloggen din er GULL VERDT for meg som skal studere i Storbritannia til høsten. Så tusen takk for at du skriver slike opplysende innlegg, det er til utrolig stor hjelp! Jeg fikk tildelt rom i studentbolig og har søkt hos Lånekassen i dag, så nå blir det neste å melde meg inn i ANSA og sjekke ut forsikringer :)

Christina i London!

22.05.2014 kl.23:55

May Lene: Å, så utrolig bra å høre! Fantastisk at jeg kan være til hjelp :)

maria

13.06.2015 kl.12:23

Hei, jeg ble frastjålet mobilen min i london (jeg studerer der) og jeg har ansa forsikring, tror du de vil dekke til det?

Christina i London!

22.06.2015 kl.16:15

maria: Hei! Det har skjedd med meg også, og ANSA dekker dette så lenge du har betalt ekstra for tap av smarttelefon :)

stine

31.08.2015 kl.23:28

Hei, jeg lurte på om det er det samme å begynne på skole i England i januar som i september, sånn sosialt liksom? Vet at i USA er det definitivt en ulempe. Tenker på å ta master.

Christina i London!

31.08.2015 kl.23:58

stine: Det vet jeg faktisk ikke! Kjenner ingen som har gjort det :/

Skriv en ny kommentar

Christina i London!

Christina Marie, 23 år og bor i London. Våren 2015 fullførte jeg en bachelor i psykologi ved Middlesex University, og høsten 2015 begynner jeg på en master i 'applied psychology in fashion' ved London College of Fashion. Her finner du min motehverdag i byen jeg elsker, London <3 Kontakt meg på christina@thelondongirl.no for samarbeid eller spørsmål.

Instagram


Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits