Homemade müsli

God morgen♥ Onsdag og lillelørdag, noe som betyr oppskrift på bloggen! Jeg syns det passer perfekt med oppskrift på onsdager, så jeg håper at dere liker det. Denne gangen passer det ekstra bra siden jeg har flyttet hjemmefra på nytt (haha) og endelig har tatt opp igjen matlaging for fullt. Jeg har faktisk flere oppskrifter på lur til flere onsdager fremover også, men akkurat nå skal jeg ta for meg det vanskeligste og viktigste måltidet om dagen; nemlig frokost. Jeg hater å spise frokost, jeg er virkelig ikke sulten så tidlig om morgenen, men jeg må ha noe for å fungere. Derfor har jeg lagd hjemmelaget müsli for å ha noe fristende i skapet! Oppskriften fant jeg hos fine Karoline, men jeg har gjort min egen vri på den. Du trenger: 250 gram havregryn  100 gram hasselnøtter  50 gram mandler  1,5 dl solsikkefrø  1 dl sesamfrø  1 dl kokosmasse  6 ss honning  3 ss olje.

Hakk opp nøtter, eller eventuelt se om du finner ferdigdelte i butikken (jeg fant hasselnøtter i biter). Deretter blander du alt det tørre i en bolle. Honningen og oljen skal varmes på svak varme til alt er smeltet, før du heller dette over den tørre blandingen din. Bland godt før du har alt utover to stekebrett. Stekes i ovnen på 140 grader i 35 minutter. Halvveis i steketiden kan du røre litt på blandingen mens den står i ovnen. Oppbevares i lufttette bokser.Dette er så utrolig godt! Jeg liker det spesielt godt med vaniljeyoghurt og en kladd med peanøtsmør på toppen. Åh NAM, jeg har fått så hektet på det! Dere må prøve ut dette som frokost; det er så godt og mektig, samtidig som at jeg faktisk har lyst på det. Kan tenke meg at det er godt med både gresk og tyrkisk yoghurt, kesam og kanskje cottage cheese også. Anbefales!Hva spiser du til frokost?  

Legg til en kommentar


Ida Susanne

09.10.2013 kl.14:07

NAM!

Så jo sinnsykt godt ut!!

Håper du har en finfin uke :)

Klem Ida Susanne

Christina i London!

09.10.2013 kl.14:21

Ida Susanne: Tusen takk! Ha en fin uke du også :) klem

Marte

09.10.2013 kl.15:42

Det så skikkelig digg ut! Jeg har laget min egen oppskrift på musli hvis du vil prøve den litt annerledes. Jeg strør havregryn, hakkede hasselnøtter, solsikkefrø og linfrø over et stekebrett. Så tar jeg honningflaska og sprer det rundt på brettet, før jeg til slutt strør kanel over. Stekes i 20 min. på 180 grader. Men du må huske å røre rundt hvert femte minutt :) virkelig verdt å prøve ut, spiser det hver dag!

Silje

09.10.2013 kl.17:57

Det så helt herlig ut! Min frokost er rimelig kjedelig, et par brødskiver bare:p

Christina i London!

09.10.2013 kl.18:04

Marte: Tusen takk for oppskrift :D den skal jeg også prøve meg på!

irene

09.10.2013 kl.19:56

Jeg bruker også å lage musli, det er kjempe godt. Men nå er det en stund siden, kanskje jeg må lage litt igjen.. For tiden går min frokost i brød eller knekkebrød med ulikt pålegg. Jeg er veldig glad i frokost, og veldig glad i brød =)

Karen

10.10.2013 kl.07:08

Det så kjempe godt ut! Skulle ønske jeg tålte melkeprodukter og peanøtter... Du er heldig! :) Jeg har hatt smoothie til frokost i det siste, det er kjempe godt :) Klem til deg!

Christina i London!

10.10.2013 kl.09:40

Karen: Uff, så kjedelig at du ikke tåler det :( Ja, smoothie er kjempegodt, det er jeg også glad i til frokost eller et mellommåltid! Klem :)

Skriv en ny kommentar

hits