Enchiladas med kylling og ost



God torsdag!S gy at dere likte innlegget mitt om LCF i gr, det syns jeg var veldig hyggelig. N er jeg p skolen igjen, s da byr jeg p en aldri s liten oppskrift! Da jeg kom hjem i gr mtte jeg rett og slett bare gjre noe for ikke sovne (haha, hva da sliten), s jeg lagde meg en ekstra god middag - enchiladas med kylling og ost. Mmmm, jeg elsker meksikansk mat i alle former og fasonger, og dette var virkelig godt!

Du trenger: 1 kyllingfilet to tortillalefser (vel glutenfrie om du er intolerant som meg!) valgfritt krydder, feks fajitaskrydder eller tacokrydder revet ost salsa en avocado rdlk koriander saften av en lime tortillachips.

Del opp kyllingen i biter og stek i valgfritt krydder, jeg valgte fajitaskrydder denne gangen. Forvarm ovnen til 200 grader mens du gjr dette. Deretter legger du to lefser utover et stekebrett, fordeler kyllingen og strr over litt ost. Pakk sammen lefsene og ha salsa og revet ost p toppen. Disse stekes i ovnen til osten er smeltet, kanskje 10 minutter?

I mellomtiden kan du lage guacamole ved mose en avocado og blande inn rdlk i biter, koriander og saften av en lime. Yum, dette er verdens beste guacamole! Server det hele sammen med tortillachips og nyyyyyt! Du kan gjerne lage en liten salat ved siden av ogs, eller servere med salsa og rmme i tillegg.

Hper det smaker!

xoxo

Legg til en kommentar

Glutenfrie ostebriks



Hei torsdag og ny oppskrift p bloggen!Mmm, i gr eksperimenterte jeg litt p kjkkenet og endte med noen veldig gode, glutenfrie ostebriks. Det er helt umulig finne glutenfrie alternativer til lunsj nr jeg er p skolen som ikke er salater, s jeg har tatt saken i egne hender og skal fra n av ha med matpakke. Da kommer disse godbitene godt med!! Utgangspunktet er en oppskrift jeg fant hos Fotballfrue for lenge siden og som har vrt en favoritt hos bde Thea og meg lenge, men n har jeg alts lagd de glutenfrie. De er supergode og veldig enkle, s du m virkelig prve!!

Du trenger til ca 12 rundstykker: 6 dl glutenfritt mel 4 egg 2 ts bakepulver 2 dl gresk yogurt en klype salt 200g revet ost (jeg bruker 50/50 mozzarella og cheddar), 0.5 dl smr.

Bland sammen alt det trre i en bolle, inkludert osten, men la det vre igjen litt som du kan ha p toppen fr steking. Smelt smret, og ha oppi dette sammen med yoghurt og egg. Dette skal bli en slags rre, absolutt ikke en fast deig! Legg deigen utover et stekebrett med bakepapir ved hjelp av to spiseskjeer. Ett rundstykke er ca en spiseskje hos meg, de hever litt i ovnen. Str over ost fr du steker de p 200 grader i ca 15 min eller til de er gyldne og fine.

Kjempegode servere med smr og salami nr de er nystekte, mmm!! Eller de kan nytes som de er, det er det ingen tvil om. Gleder meg til spise disse til lunsj i dag!

Har du noen gode glutenfrie oppskrifter p lur? Ikke nl med legge de igjen i kommentarfeltet!

xoxo

Legg til en kommentar

Glutenfri spagetti carbonara






I forrige uke overnattet Silje her og da lagde vi hennes deilige spagetti carbonara. Hun hadde fortalt meg om denne oppskriften fr og jeg ville s gjerne prve den ut, jeg elsker nemlig carbonara!! Og p grunn av intoleransen min lagde vi den glutenfri, men du kan selvflgelig lage den med vanlig pasta og for eksempel servere brd til.

DU TRENGER / SLIK GJR DU

Pasta til 2 personer, 3 eggeplommer, en boks creme fraiche, bacon, revet parmesan, salt og pepper.

Kok pasta. Samtidig deler du opp bacon og steker det fr du legger baconet til avkjling p en tallerken. Bland baconfettet sammen med eggeplommene og creme fraichen i pannen, og nr pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og har over blandingen. Bland godt sammen og ha over revet parmesan slik at bde osten og creme fraichen smelter helt. Smak til med salt og pepper - mmmm!

Hper det smaker!

xoxo

Legg til en kommentar

Glutenfrie pannekaker med Nutella og br






GLUTENFRIE PANNEKAKER

Mmmm, i gr prvde jeg meg p lage noe glutenfritt selv for frste gang og det ble faktisk veldig godt! Pannekaker er alltid en slager, og amerikanske pannekaker med Nutella og friske br var ekstra fristende i solsteken i gr. Jeg er hvert fall kjempefornyd med ha lagd noe godt og glutenfritt, s denne oppskriften kommer jeg til bruke igjen og igjen! Jeg tok det litt p feelingen etter hvordan jeg ville ha rra (hvor tykk), men ingrediensene finner du under.

SLIK GJR DU / DETTE TRENGER DU

3 egg, glutenfritt mel fra Toro, litt sukker, 1 ts bakepulver, melk. Pisk eggene og ha oppi resten av ingrediensene. Hvor mye mel og melk du bruker bestemmer du selv utifra hvor tykk du vil ha rren; tynnere rre gir vanlige, tynne pannekaker mens tykk rre gir amerikanske pannekaker som disse. Stekes i smr og serveres med Nutella og friske br, mmmm!

Hvis du enda ikke vet hva du skal ha til lunsj i dag burde du prve deg p disse hvert fall ;) LOVER deg at de blir gode! Og har du ikke glutenallergi kan du selvflgelig bruke vanlig mel.

nsker alle en fin torsdag!

xoxo

Legg til en kommentar

Glutenintoleranse?

I begynnelsen av sommeren, allerede i mai, begynte jeg mistenke at jeg har glutenallergi / reagerer p gluten. Jeg har slitt med magen s lenge jeg kan huske etter at jeg fikk ME for seks r siden (!!), men begynte egentlig venne meg til det helt til jeg plutselig ble verre da jeg kom hjem til Norge. Jeg elsker brd og rundstykker, men jeg spiser ekstra mye av det i Norge nr jeg er p jobb for eksempel. Gluten er det eneste jeg har endret i kosten min i denne perioden som jeg kunne tenke meg at jeg reagerer p, laktose spiser / drikker jeg nesten aldri s det er utelukket. S jeg tok en tur til legen.

Jeg fikk beskjed om at jeg hvert fall ikke har betennelse i tarmen og ikke laktoseintolleranse, men gluten har jeg ikke ftt sjekket annet enn med en blodprve enda. Det er en lang prosess og etter en blodprve fikk jeg beskjed fra sykehuset om at jeg ikke fr ta gastroskopi (slange ned i magen) helt enda, s n skal jeg prve meg p en glutenfri diett og heller f oppflgning av fastlegen min. For meg som elsker focaccia, rundstykker, knekkebrd, kaker, pizza, pasta og alt annet med gluten er dette litt krise.. S n trenger jeg litt hjelp!

Jeg har opplevd at det er gluten i flere matvarer enn det jeg tror, og det frustrerer meg veldig. Jeg kan ingenting om lage glutenfri mat, jeg vet bare at det er gluten som gjr at ting hever, og jeg er avhengig av kunne lage "vanlig" brdmat uten gluten. Derfor er jeg p jakt etter glutenfrie oppskrifter!Har noen av dere glutenallergi / glutenintolleranse og har noen tips til meg? Del gjerne oppskrifter i kommentarfeltet, kom med generelle tips eller legg igjen link til en blogg om du har eller vet om noen som skriver om det samme!

Jeg kommer derfor ogs til fokusere litt mer p glutenfritt fremover, bde i Londontipsene til restauranter og kafeer med glutenfrie alternativer, samt glutenfrie oppskrifter her p bloggen om jeg klarer komme frem til noe bra.♥

Har du noen gode tips eller oppskrifter til meg? Da sier jeg tusen takk p forhnd og hper at du vil dele de i kommentarfeltet!

xoxo

Legg til en kommentar
Christina i London!

Christina Marie, 23 r og bor i London. Vren 2015 fullfrte jeg en bachelor i psykologi ved Middlesex University, og hsten 2015 begynner jeg p en master i 'applied psychology in fashion' ved London College of Fashion. Her finner du min motehverdag i byen jeg elsker, London <3 Kontakt meg p christina@thelondongirl.no for samarbeid eller sprsml.

Instagram


Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits